Дата-центр "Serverius"


Дата-центр
«Serverius» побудований в 2010 році з застосуванням останніх передових технологій і розташований в центрі Нідерландів (м. Дронтен, який розташований в 75 км. від Амстердама). Відмінною рисою дата-центру Serverius є висока якість серверних кімнат в поєднанні з розподіленою мережевою інфраструктурою з високою здатністю навантаження. Разом це забезпечує стабільні умови для розміщення обладнання і побудови технічного майданчика для власної мережевої інфраструктури.

Дата-центр був побудований з використанням тільки тих технологій, які визнані в цій галузі; він пропонує стійки з великою місткістю і створений повністю резервованим, від (аварійного) електроживлення до кондиціонерів, від протипожежних установок до власної мережі. Весь дата-центр був побудований відповідно до сучасних стандартів дата-центрів, причому його кожна окрема частина була опрацьована до останньої деталі.


Переваги дата-центру «Serverius»:

  • Дата-Центр рівня Tier 3.
  • Наявність у дата-центру сертифікату ISO 9001:2008 (система менеджменту якості).
  • 100% uptime - з моменту відкриття дата-центр працював без простоїв
  • Широкий діапозон оптоволоконних каналів передачі даних від провідних операторів зв'язку.
  • Наявність декількох оптоволоконних вводів прокладених по різних маршрутах.
  • Послуга «віддалені руки» для віддаленого адміністрування обладнання.
  • Доступ клієнтів в дата-центр здійснюється за схемою 24 × 7.
  • Великий ліміт енергоспоживання на стійку 47U до 64A (2x32A).
  • Єдиний дата-центр з високопродуктивної оптоволоконною мережею в центрі Нідерландів (за межами Амстердама), має безпосереднє підключення кількома «темними» волокнами з дата-центрами в Амстердамі.
  • На всі системи дата-центру, такі як, кондиціонери, генератори, джерела безперебійного живлення, система пожежогасіння, є окремі прямі контракти на технічне обслуговування з постачальниками обладнання, що забезпечує надійне якість роботи і своєчасне планове обслуговування обладнання.
  • Контролюють роботу дата-центру, а також технічне обслуговування мережевої інфраструктури здійснює велика команда сертифікованих інженерів.
  • У дата-центрі використана технологія Green Power, тобто дата-центр відноситься до категорії «зелених» дата-центрів і має низький коефіцієнт ефективності використання енергії (PUE), менш 1.3. Дата-центр відповідає всім стандартам висуваються до «зелених/green» дата-центрів. «Зеленими/green» дата-центрами називаються дата-центри в яких механічні, електричні та комп'ютерні системи спроектовані з урахуванням максимальної ефективності використання енергії та мінімального вплив на навколишнє середовище. Див. додаткову інформацію на сайті: green data center


Наша серверна кімната
У дата-центрі «Serverius» наша компанія орендує окрему серверну кімнату, яка організована у вигляді «Private cooling alley». Ось так виглядає наш «Private cooling alley»:

серверна кімната



Особливості дата-центру «SERVERIUS»

Сертифікація дата-центру
сертифікат
Дата-центр сертифікований по рівню Tier III + отримав СЕРТИФІКАТ ISO 9001: 2008. Цей сертифікат підтверджує, що дата-центр відповідає ISO стандарту (До Міжнародного стандарту для всіх організацій). Це означає, що ця організація працює відповідно до сурових правил, і гарантують сукупність організаційної структури, методик, процесів і ресурсів, необхідних для загального керування якістю. Він призначений для постійного поліпшення діяльності, для підвищення конкурентоспроможності організації на вітчизняному та світовому ринках, визначає конкурентоспроможність будь-якої організації.

Коротка довідка про ISO 9001: 2008
ISO стандарт визначає вимоги до системи менеджменту якості, коли організації необхідно продемонструвати:
a) свою здатність постійно надавати продукцію, яка задовольняє вимоги замовника та відповідним законодавчим та нормативним вимогам;
б) прагнення до підвищення задоволеності споживачів за допомогою ефективного застосування системи, включаючи процеси для постійного поліпшення системи і забезпечення відповідності вимогам замовника та чинними законодавчими та нормативними вимогами.

сертифікат


Серверні
Серверні побудовані за принципом закритих модульних систем з холодним коридором, що забезпечує необхідний кліматичний режим в умовах високої щільності розміщення обладнання. також такі закриті кімнати забезпечують додаткову фізичну безпеку клієнтського обладнання.


Безпека
Дата-центр має зовнішній периметр з підключенням до електричного кола 10000 Вольт, весь дата-центр підключений до системи виявлення вторгнення. Наявність системи відеоспостереження забезпечує контроль відбувається, як всередині дата-центру і зовні. Контролює роботу дата-центру велика команда сертифікованого персоналу.


Електроживлення
Один з небагатьох європейських дата-центрів, який забезпечує великий ліміт енергоспоживання на стійку 47U до 2x32A. Відмінною рисою дата-центру є використана технологія Green Power, тобто дата-центр відноситься до категорії «Зелених» дата-центрів і має низький коефіцієнт ефективності використання енергії (PUE), менш 1.3. Резервування системи енергопостачання забезпечує наявність джерел безперебійного живлення за схемою 2N і дизель-генератора з запасом палива на 96 годин безперервної роботи. Загальна потужність системи електроживлення більш 2МВт. Дата-центр підключений до 10кВ кільцю.


Канали зв'язку (UPLINK-і)
На поточний момент дата-центр підключений до декількох магістральних операторів зв'язку і таким чином в uplink-каналах надаються дата-центрі змішаний трафік від кількох міжнародних провайдерів таких наприклад як:
AS3257 Tinet SpA
AS6453 Tata Communications
AS174 Cogent Communications
AS5580 Atrato IP Networks
AS20562 Open Peering Initiative, Amsterdam, The Netherlands


Мережева інфраструктура
У дата-центрі кілька оптоволоконних вводів прокладених по різних маршрутах, які складають єдину високопродуктивну оптоволоконну мережу, адаптовану під високі навантаження. Дата-центр пропонує широкий діапазон оптоволоконних каналів передачі даних від провідних Європейських та світових операторів зв'язку. Фактично дата-центр підключений через два незалежних оптоволоконних каналу по двох незалежних маршрутах! від схема, яка ілюструє це:
серверна кімната


Охолодження
Система охолодження побудована за принципом N + 1, що забезпечує постійну температуру і необхідні кліматичні умови з урахуванням високої щільності розміщення обладнання.



Особливості конструкції
Дата-центр був побудований з використанням перевірених технологій, які визнані в цій галузі, а також у відповідності до сучасних стандартів дата-центрів.



Фотогалерея дата-центру:

Фотогалерея дата-центра Фотогалерея дата-центра

Фотогалерея дата-центра
Фотогалерея дата-центра
Фотогалерея дата-центра Фотогалерея дата-центра
Фотогалерея дата-центра Фотогалерея дата-центра
Фотогалерея дата-центра Фотогалерея дата-центра





Skype Me™!